Fluffy paars

Met het opruimen/uitzoeken van mijn voorraad garens, kwam ik 2 bollen fluffy paars garen tegen, ooit eens (samen met dezelfde garens in petrol-kleur) gekocht bij de Action. Van de petrol-kleurige had ik een hele tijd geleden al een sjaal gemaakt, die ik aan mijn beste vriendin heb gegeven, want zij was op slag verliefd op die sjaal.

Nu ik dus 2,5 week thuis gezeten heb (maar vanmorgen weer aan het werk gegaan) had ik tijd genoeg om na te denken wat te maken van dit garen en ook voor wie. 

Dit garen is eigenlijk bedoeld om mee te breien, je steekt de breinaald in de openingen aan de ‘bovenzijde’ van het garen, zie onderstaande foto. 
 

Nou, geloof me, dat is dus niks voor mij, wat een gedoe zeg… Die andere petrol-kleurige sjaal heb ik ook hakend gemaakt. Omdat ik toen nog geen blogje had, heb ik niet opgeschreven hoe ik die gemaakt heb en ook geen foto’s gemaakt. Nu welšŸ˜„
Ik ben begonnen met 2 draden fluffy paars naast elkaar, met zwart garen en lossen en vasten heb ik deze aan elkaar gehaakt.
Je begint met het zwarte garen in het 1e boogje paars vast te knopen, je haakt telkens 1 vaste in 2 boogjes (want 2 draden) paars, dan 3 lossen en weer 1 vaste in het volgende boogje van 2 draden paars. Nadat ik zo de 2 paarse fluffy draden volledig aan elkaar gehaakt had, heb ik mijn werk (die je gewoon weer als bol kunt opdraaien, want heeeeeeeel lang) omgedraaid. 3 lossen (hoogte van 1 stokje) en meteen 1 stokje in het 1e boogje van 3 lossen zwarte draad uit de vorige toer. Vervolgens sla je 1 Ć  2 boogjes over en haak je weer een stokje. GĆ©Ć©n lossen tussendoor, dus gewoon alleen maar stokjes. Einde van de toer, weer het werk draaien, 3 lossen (wederom hoogte van 1 stokje) en meteen 1 stokje haken tussen 2 stokjes van de vorige toer. Daarna haak je telkens weer stokjes in de openingen van de stokjes uit voorgaande toer, maar je slaat telkens weer 1 Ć  2 openingen over. Daarmee maak je de de sjaal steeds korter en krijg je een soort kronkeleffect, maar dat maakt de sjaal alleen maar leuker. Het luistert niet zo nauw hoeveel en hoevaak je boogjes/openingen overslaat, gewoon op gevoel, haakt heel relaxed.

 Door met zwart zo een aantal toeren te haken, maak je de sjaal dikker en steviger. Plus dat deze combinatie met 2 kleuren leuker is, vind ik. 

 Een grote berg fluffy paars!

Klaar om naar een lieve vriendin te gaan 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s