Shrug/vest gebreid!!

In mijn kast en enorme stapel boekjes op zoek naar een mooie steek, kom ik dit boek tegen:IMG_2818Gekregen nadat mijn oma (waar ik haken en breien van geleerd heb) overleden was, een boek uit 1962! Zo leuk om door te bladeren, lekker ouderwets met bijbehorende foto’s die ik helaas niet mag delen ivm copyright…

Breisteek gevonden, valse Engelse ribben (imitatie patentsteek) Je neemt een veelvoud van 4+1+2 randsteken.
1e naald: 1 randsteek, *2 steken recht, 2 steken averecht*, herhaal * tot *, 1 steek recht, 1 randsteek.
Herhaal steeds deze naald/toer, voor- en achterkant werk zien er hetzelfde uit.
Ik ben nu bezig met een shrug, deze wordt heel wijd, zacht en vooral knuffelwarm… Eentje waarin ik me heerlijk in kan verstoppen, lekker warm op de bank.  

 

Ik brei met 4 draden lichtgrijs garen van de Action op bamboe breinaalden 12. Mijn opzet was 31 steken breed en ik heb daarna 146 toeren gebreid (ongeveer 210cm lang). Ik merk dat deze steek heel rekbaar is in de lengte én in de breedte.
Daarna heb ik op de breedte van deze lap met een dikke haaknaald 147 steken opgenomen en weer op de breinaald gezet. Met dezelfde steek brei ik nu even verder tot de juiste lengte en dan is het een kwestie van afwerken… Ik ben nog wel even bezig…

5 gedachtes over “Shrug/vest gebreid!!

  1. Wat een leuke ideeën , je krijgt weer zin om te haken of te breien ! Ik heb het lang niet gedaan, maar toch maar weer eens aan de gang voor mijn dochter of kleinkinderen. Bedankt alvast !

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat boek heb ik ook van mijn moeder. Er staan idd hele mooie steken in. Ik vind het altijd moeilijk om zelf iets te breien, vaak valt het dan te groot of te klein uit. Ben nu op zoek naar een breipatroon van een shrug.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s