Het gratis patroon Beryl-vest (PDF) van MbyMoon online!

Op Instagram kwam ik een tijdje geleden een filmpje tegen, helaas wel linkshandig en met tekst en info in een taal die ik niet begrijp. Maar na het meerdere keren bestuderen van het filmpje en door zelf te testen door na te doen wat ze haakt, had ik het door. Niet de meest eenvoudige steek, maar wel zo mooi! Volgens mij is het een steek die je voor tassen kunt gebruiken, want je haakt rond (echt heel belangrijk dat te doen, anders is het mooie effect van de steek gewoon niet terug te vinden in je werk) en met de maat haaknaald die je eigenlijk voor je garen moet kiezen, wordt het heel stug en stevig. Doordat ik een veel grotere haaknaald heb gekozen (haaknaald 8 ipv 4-5 wat je normaal bij Royal van de Zeeman gebruikt) werd het bij mij wel lekker soepel.

Ik had een oproepje gezet op mijn pagina op Facebook en op Instagram om testhaaksters voor dit patroon en kreeg heel wat aanmeldingen in de mail. Ze kregen van mij wel eerst de uitdaging om de steek naar aanleiding van het filmpje en mijn geschreven uitleg uit te proberen. Als ze dat voor elkaar kregen, dan zouden ze meteen voor mij mogen gaan testen. En 6 dames is het gelukt! Helaas hebben Els en Jacoba inmiddels wat pech gehad, maar zij zullen het vest nog verder afmaken en zodra ik van hun foto’s en tips/aanvullingen heb ontvangen, voeg ik het nog toe aan het patroon.

Manon, Marion, Linda en Nadine hebben hun testresultaten al aan mij doorgegeven, ik heb ze allemaal in het zonnetje gezet op mijn Facebookpagina en hun resultaten en tip/aanvullingen staan nu ook in het patroon opgenomen. Ik ben echt superblij met deze dames, echt dikke complimenten voor hun inzet!!

Mocht je mijn Beryl-vest ook willen haken, klik op onderstaande download knop!

6 gedachtes over “Het gratis patroon Beryl-vest (PDF) van MbyMoon online!

 1. Hoi, wat is de functie van de 3 lossen? Ik vind dat het enorm grote gaten geeft. Ik zou liever maar 1 of 2 lossen haken. Kan dat ook?
  En wat de steek betreft: heb ik het goed dat je dus afwisselend een gewone vaste en een vaste in de achterste lus haakt?

  Like

  1. 1 of 2 lossen kan, als je in de toer er na toch maar wel die meerderingen (die 2 vasten) ook kwijt kunt in dat boogje. Mij lijkt dat toch wel wat lastig worden.
   En 1 vaste in de achterste lus, daarna een vaste om 3 lussen hè

   Like

 2. Ik snap even niet hoe ik in dat boogje verder moet halen. Ik meerder zoals beschreven maar wat doen met dat boogje? Of blijft dit steeds gewoon een boogje?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s