De patronen voor mijn poncho Yianna en kinderponcho Esmay (PDF) zijn vanaf nu te bestellen!

En mocht je ze allebei willen haken, dan zijn ze met een leuke combi-korting te bestellen! In mijn SHOP heb ik ze al staan, maar ik zet de bestelknoppen ook onderaan in deze blog. Mocht je niet via PayPal kunnen betalen, in mijn shop staat vermeld hoe je op een andere manier kunt bestellen.

Ik krijg wel eens de vraag hoe ik nu op die namen voor mijn creaties kom en waarom het altijd met een Y is. Nou, die Y is ontstaan vanuit mijn eerste patroon, de Hoody Colsjaal en omdat in de naam MbyMoon ook een Y zit, heb ik besloten om dat gewoon te blijven doen in al de namen.

En hoe ik dan bij de namen van deze poncho’s kom? Leg ik dat gewoon even uit…. Mijn lieve vriendin Johanna werd in augustus 40 jaar en ik wilde haar een bijzonder cadeau geven. Ze vindt mijn haakcreaties altijd prachtig, zo heeft ze bij mij al een vest gekocht om cadeau te geven en loopt haar dochter rond met een superzachte fake fur hoody met oortjes. Maar nog helemaal niets voor haarzelf. Dus, tijdens onze gezellige verjaardagslunch heb ik gezegd dat ik iets voor haar wilde ontwerpen en dat ze zelf helemaal mocht beslissen wat en hoe ik dat zou gaan uitvoeren. Ze vond het best moeilijk om te kiezen, ook al appte ik haar een paar keer, ik kreeg niet echt een antwoord.

Toen het weer ineens herfstachtiger en frisser werd, kreeg ik zin om een poncho te gaan ontwerpen. En al hakend bedacht ik me, dat zou best wel eens iets voor Johanna kunnen zijn! En weer appte ik haar of ze al een idee voor haar cadeau had. Nee, niet echt, maar ze zat aan een poncho te denken, appte ze terug. Ik had nog niets over mijn nieuwste creatie gezegd, maar appte haar dat het dan helemaal goed zou komen. En een week later had ik de 1e poncho af, die ik de naam Yianna gaf (dat is de Griekse echte naam van Johanna).

Deze poncho Yianna werd natuurlijk snel gepast, maar ze verzoop er in! Johanna is ondanks haar hoge hakken niet zo groot namelijk en de poncho was op mijn lengte (ik ben 180 cm) gehaakt. Na wat meten en een nieuwe kleurkeuze, ging ik aan de slag voor een kleinere poncho, die ik al snel gekscherend (vanwege Johanna’s lengte) een kinderponcho noemde. En daar ontstond de poncho die ik Esmay heb genoemd, naar Johanna’s dochter Esmee. Johanna is er superblij mee, krijgt al veel complimentjes en het is echt heerlijk warm om te dragen appte ze me.

Patroon kinderponcho Esmay MbyMoon (PDF)

Dit patroon is in 2 maten uitgeschreven en geheel dubbeldraads met haaknaald 8 gehaakt. Het valt wijd en is daarom geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 en van 8 t/m 14 jaar. Met tips voor een nog kleinere maat van mijn testhaakster Marion die dit patroon haakte voor haar kleindochter van 1 jaar.

€ 3,50

Patroon poncho Yianna MbyMoon (PDF)

Dit patroon is in 2 maten uitgeschreven (zie de extra informatie in toer 30) en geheel dubbeldraads met haaknaald 8 gehaakt. Het valt wijd en is daarom geschikt vanaf maat 36 t/m 44 en 44 t/m 50. Mijn wit/blauwe gehaakte versie op de foto’s is de 2e (grotere) maat. Met tips van mijn testhaaksters Marion, Wilma en Marjan, die ieder hun eigen versie hebben gehaakt en een paar dingen net iets anders gedaan.

€ 3,50

Combinatie bestelling patronen poncho Yianna en kinderponcho Esmay (PDF)

Mocht je niet kunnen kiezen en ze allebei willen haken, dan kun je ze beiden bestellen met korting. In plaats van €3,50 per stuk, zijn ze samen te bestellen voor maar €5,-!

€ 5,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s