Vanaf nu heeft MbyMoon ook een matentabel

Ik heb een overzicht gemaakt in een tabel met maten en centimeters, die ik wil gaan gebruiken voor al mijn patronen. Ook heb ik besloten dat ik mijn patronen vanaf nu niet meer in damesmaten (34 t/m 62) uitwerk, maar in de maten S/M/L/XL/2XL/3XL/4XL met de centimeters die ik in deze tabel opgenomen heb. Dat omrekenen van centimeters naar steken en toeren is nog niet zo makkelijk, kwam ik achter… maar ik heb een handig hulpmiddel aangeschaft dat mij daar heel fijn bij gaat helpen! En dat is een breicalculator (van Prym) die je ook voor het berekenen van hoeveel toeren en haaksteken kunt gebruiken. Ik heb het vandaag getest met mijn nieuwe trui-in-ontwikkeling en het klopt precies.

Voorheen heb ik mijn patronen vooral uitgewerkt in mijn eigen maat 46 en dat je met de tips van mijn testhaaksters zelf aan de slag mocht met omrekenen, maar eigenlijk is dat alleen maar onhandig voor jullie. En omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen en vooral ook beter wil worden met mijn patronen, ga ik dus vanaf nu alles netjes uitrekenen, zodat jullie allemaal meteen heerlijk aan de haak-slag kunnen.

Dit houdt ook in dat ik (toch nog steeds een perfectionist hè😉) voor al mijn al-bestaande patronen (koop én gratis) stukje bij beetje een aanpassing/verbetering van de maten ga doorvoeren en dat deze zodoende voor veel meer maten beschikbaar zullen komen. Dat vraagt wel wat tijd, dat heb ik echt niet 123 gedaan, hopelijk hebben jullie nog eventjes geduld.

Wil je mijn matentabel al zien? Klik op deze link en dan opent mijn Matentabel MbyMoon in een PDF bestand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s