Vest in de maak!

Ongeveer een maand geleden was ik bij de Zeeman, vind ik daar gewoon 7 beige Royal bollen in de afprijsbak. Normaal gesproken zou ik geen beige nemen, omdat dat niet echt mijn kleur is, maar voor 50 cent per bol kon ik ze niet laten liggen. Ook omdat 7 bollen precies de hoeveelheid is die ik normaal gesproken voor mijn hoody’s (hoodycolsjaal Hoody en hoodycolsjaal Ziggy) gebruik. En stel dat ik nog een bestelling voor 1 van mijn hoodycolsjaals zou krijgen…

Op Facebook kwam ik een vest tegen, waarvan ik meteen had: die ga ik ooit eens maken!! Dus linkje naar het patroon opgeslagen… En nu besloten, ik maak hem gewoon van deze beige bollen. Een woonvest, een buitenvest, een vest dat ik kan dragen als de lente nog wat fris is.

De gebruikte steek, (een linkje hiervan naar een filmpje, staat ook in het patroon, wel in het Engels, maar gratis!), is echt super makkelijk, haakt snel en vlot. Schiet dus heerlijk op.

Ik heb nog geen idee of ik aan deze 7 bollen voldoende heb, want ik heb de dikte van de haaknaald afgestemd (10) op de dikte van dubbele draad Royal. En daardoor minder steken nodig (begonnen met 99 lossen, dat is al 140 cm, het patroon begint bij de kleinste maat S bij 99 lossen), dus bij mijn vest zijn de verhoudingen heel anders geworden. Dit garen in deze kleur is helaas niet meer te verkrijgen bij de Zeeman, dus ik heb voor alle zekerheid bijpassend garen gezocht en gevonden bij de Action…
Ik hoop dat ik die niet nodig heb, maar voor de boorden/sjaalkraag/mouwen, lijkt me dit een goed alternatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s