Mijn allereerste bestelling voor 2x mijn hoody colsjaal klaar!

Mijn collega was zo ongeveer op slag verliefd toen ze me mijn hoody colsjaal zag omdoen (met de muts omlaag ziet het er uit als een gewone dikke sjaal)… en waarom? Precies dezelfde reden: een sjaal en muts in 1, voorals het regent en je bent vergeten een paraplu mee te nemen. Hoppetee… meer mensen met dezelfde gedachten!

Ze wist iemand die ook kon haken, dus met de info waar ze mijn gratis haakpatroon kon vinden (Hier) ging ze naar huis. Helaas, de andere ‘haakmevrouw’ had nog een ander project dat ze eerst af wilde maken. Dus vroeg ze MIJ of ik een zwarte voor haar kon maken én een blauwe voor haar dochter van 8 jaar. Ja, tuuk kan ik dat!

Het was toch alweer een kleine maand of 10 geleden dat ik hem gehaakt had en daarna mijn patroon online zette, dus mooie gelegenheid om mijn eigen patroon te testen op duidelijkheid en/of fouten. Eerst op jacht naar garen, bij de Action hadden ze geen gitzwart garen van dezelfde kwaliteit en dikte (wel met een groen zweem, maar wie wil dát nou?!) en mijn blauw (die ik voor mijn hoody colsjaal had gebruikt) al helemaaaaal niet meer…

Bij de Zeeman vond ik wel zwart, maar ik heb haaknaald 6 (ipv 7) moeten gebruiken voor een goede dichtheid van de steken. En een vergelijkbaar blauw vond ik bij de Action in bolletjes van 50 gram, die ik met 3 draden en haaknaald 5 verwerkt. Ook heb ik voor de kinderhoody het patroon wat aangepast, meer toeren en meer steken, omdat het qua verhouding helemaal anders lag. De steek die de mooie ruitjes maakt, was ik ook alweer vergeten, maar het filmpje is makkelijk te vinden en te volgen: Diamond Trellis Stitch Tutorial. Ik heb overigens geen onduidelijkheden of foutjes ontdekt in mijn patroon 😄

Afgelopen maandag begonnen en 7 dagen later zijn ze allebei al af. Wel raar hoe een flits zwart garen verandert in grijs😄

Een gedachte over “Mijn allereerste bestelling voor 2x mijn hoody colsjaal klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s