Mijn Southbay sjaal is af!

Kennen jullie dat ook? In een opwelling een paar bollen in 2 verschillende kleuren verloopgaren gekocht, weggelegd tot er een leuk idee voorbij komt. Zelf iets verzinnen als zomerse driehoekige sjaal, dan beginnen met haken en nee… Het is het toch echt nèt niet… Uithalen, opnieuw beginnen en noop, wéér niet. Dat had ik nu dus weer. Toch maar eens op zoek naar een patroon van een sjaal en dan volgens dat patroon gaan haken, Moon! En gevonden, de Southbay sjaal! Kun je makkelijk je eigen draai aan geven, toch? Onderstaand patroon plus 2 verschillende randjes vond ik al.

  

    
 Het patroon is makkelijk te volgen, na ongeveer 6 toeren had ik door hoe logisch het verliep en hoefde ik het plaatje niet meer te raadplegen.
 
Naar gelang ik verder haakte, merkte ik dat het best wel saai was… Zen-haken (zoals ze dat noemen) is toch niet echt aan mij besteed, ik maakte foutjes en kwam daar in de toer erna pas achter. En bij deze sjaal worden de toeren steeds langer, dus das dan best balen. En weer uithalen…

 Ik verzon dus een afwijkende toer in het patroon, maakt de sjaal ook wat luchtiger. En daar op volgend de wisseling in kleur, best leuk gelukt, vind ik. 

 Hij is nog niet af, maar vordert gestaag.. Ik vind hem leuk!

 

Besloten om een totaal andere rand te maken. En ook besloten om de punten aan weerszijden te verlengen… Niet lang genoeg naar mijn zin. 

 

Grrrr… Nog steeds niet naar mijn zin..
Ik heb de rand alweer 2x uitgehaald, weer opnieuw die bolletjes, maar het was toch te veel ‘franje-bolletjes’ naar mijn zin. Ziet er op de foto leuker uit dan om mijn hals. Nu ga ik het voor de 3e keer uithalen en met kraaltjes een andere rand verzinnen. Richting bohemian, zit ik te denken…

Klaaaaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s