Hoodycolsjaal Hoody MbyMoon met gratis patroon/werkbeschrijving!

Laatst liep ik vanuit mijn werk terug naar mijn auto, het regende en bij gebrek aan een plu, heb ik 1 omslag van mijn loopsjaal (blog hierover is HIER te lezen) over mijn hoofd geslagen. Lekker warm en mijn haar bleef droog, maar niet echt DE oplossing natuurlijk.

Dus denkdenkdenk, ik wil een hoody colsjaal hebben met een extra omslag, zodat hij lekker warm is. Dus naar de winkel: 8 bollen jeansblauw acrylgaren, met dubbele draad en haaknaald 7. 

Op zoek naar een grove haaksteek en gevonden, de Diamond Trellis Stitch! Wat? Nou, dat ziet er ongeveer zo uit:

En hoe maak je die?
Zo dus: Diamond Trellis stitch uitleg

En nu ik zo lekker bezig ben met het haken van mijn hoody colsjaal, kreeg ik een idee: ik werk dit patroon uit en geef hem weg aan iedereen die mijn pagina op Facebook liked!

Mijn pagina vind je HIER

Als je mijn pagina liked, stuur me daarna even meteen een berichtje, dan krijg je een berichtje terug met het uitgeschreven patroon, zodra ik deze klaar heb. Wordt vervolgd!

Hij is af en mijn mooie dochter wil wel even model zijn…😄 

56 reacties op “Hoodycolsjaal Hoody MbyMoon met gratis patroon/werkbeschrijving!”

  1. Ik heb een vraag bij toer 7 doe je het patroon . en dan toer 8 weer patoon en 60 stokjes moet dat niet andersom zijn toer 9 weer patroon maardan komt het patoon toch op de verkeerde kant mischien lees ik het verkeerd maat ik zit al 4 dagen te emeren hiermee graag antwoord aub

    Like

    • Toer 7 is de toer met schuine dubbele stokjes (op de goede kant van je werk) uit het filmpje, de hoogte van deze toer is een vaste. Dan je werk keren en dan ga je 60 stokjes haken, ook onderdeel van het patroon, maar geen schuine dubbele st

      Like

  2. hallo, wat een geweldig model! ik ben begonnen,maar met dikke wol van de wibra ( 90% acryl en 10 % alpaca), dus ik moet m flink inkorten hier en daar.
    nu kom ik er niet uit vanaf toer 27.
    er staat 1 keerlosse, maar is het niet handiger om door te haken in het rond?ik ga nu n.l op die losse terug haken, maar ga naar boven richting de kap…… er klopt iets niet….
    later zie ik ook steeds die keerlosse , maar het ziet er volgens mij logischer uit als je doorhaakt…. ik weet t even niet en hoop gauw op een antwoord, want ik vind t zonde om straks zoveel te moeten uit halen als het niet zou kloppen…
    alvast bedankt!
    groetjes Linda

    Geliked door 1 persoon

    • Doorhaken is niet slim, aangezien je dan mogelijk met de DiamantStitch aan de verkeerde kant zit, die moet je echt op de buitenzijde (dus goede zijde) haken. Plus dat mijn ervaring is, dat rond haken, scheef trekt.
      Als je denkt dat doorhaken handiger is, ik zou het gewoon uitproberen. Succes!!

      Like

  3. Geweldig leuk. Ik ben weer geïnspireerd om te gaan haken. Dat is wel 30 jaar geleden.
    Ik heb de hoodie af. Ik heb alleen de laatste serie diamant steken niet gedaan. Door andere wol te gebruiken is hij heel zwaar en duur geworden. 19 bolletjes van 50 gram vandaar dat ik gestopt ben. Hij is toch heel mooi geworden. Mijn dochter is er blij mee.

    Like

Plaats een reactie

Site gemaakt door WordPress.com.